Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Гвоздейков: Доставките на пристанище "Росенец" се разтоварват безпроблемно

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в Бургас - 14 ноември 2023 г.
Снимка: БТА

Доставките на пристанище "Росенец" се разтоварват безпроблемно, обясни в Бургас министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Той присъства в морския град на финализиране на европейски проект, чрез който се въвежда дигитална платформа за обработка на корабите в българските морски пристанища. Тя дава възможност за по-ефективно управление на товарите. 
Всеки товар се наблюдава на пристанище "Росенец", каза министър Гвоздейков:

"Следим като цяло съвместно с Агенция "Митници" всеки един товар. Засега няма проблеми. Разтоварени са от лятото, откакто сме влезли ние във владение, доста сериозни количества петрол".

Министърът коментира изграждането на железопътната магистралата София - Бургас:

"Заложените проекти трябва да бъдат финализирани в края на 2026 година. Всъщност тогава изтичат и сроковете по Плана за възстановяване и устойчивост, така че, мисля, че това е един доста постижим срок, в който наистина българското общество ще има възможността да се възползва най-вече от модерния железопътен транспорт".

Първият хеликоптер по проекта "Хемс" трябва да пристигне в края на годината, обясни още Гвоздейков. Нова хеликоптерна площадка ще бъде открита в сряда в болницата в Панагюрище, посочи министърът.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна