Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в Ловеч за семейство с 4 деца, чиято къща изгоря при пожар

Снимката е илюстративна.
Снимка: Стоян Радев, БНР

Центърът за обществена подкрепа в Ловеч организира благотворителна кампания за подпомагане на жена и четирите ѝ внучета, чиято къща в ловешкото село Слатина е изгоряла при пожар вчера сутринта.

За броени часове след пожара на жената и децата, най-малкото от които на една година, а най-голямото седем, са осигурени храна, лекарства, дрехи и обувки.

Те са настанени в жилище на техен роднина, което обаче се нуждае от ремонт и обзавеждане, поясни директорът на Центъра за обществена подкрепа в Ловеч Весела Цанкова:

"Следващите ден-два вероятно ще бъде монтирана подова настилка в тази къща, тъй като тя е на груб строеж. В жилището е необходимо да се осигурят домашна посуда, мебели, които са запазени, макар и не нови. 

Също така не отпада необходимостта от храна, лекарства, зимни дрехи за децата, учебни пособия. Периодично ще даваме информация за установените потребности."

Общинска комисия ще преценява дали жената и четирите деца се нуждаят от временно настаняване в общинско жилище, за да бъде то осигурено.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!