Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилсикят окръжен съд остави окончателно в ареста сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Съдебната палата в Кюстендил
Снимка: kyustendil-os.justice.bg

Състав на Кюстендилския окръжен съд е потвърдил определението на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на защитата и Васил Михайлов, син на прокурара от Перник Бисер Михайлов и той остава в ареста. Решението е окончателно.

Нашумелият заради честите му явявания пред съдебни инстанции 20- годишен мъж от Перник е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“.  Той е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка. ВСС преразпредели делото в РП в Дупница. 

На първа инстанция марката беше потвърдена. Последва обжалване. 

В мотивите си Окръжен съд посочва: 

Съдът не намери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки, че са налице всички законови предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по-малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение. 

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!