Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на о-солената риба продължава в Созопол

Третото издание на Празника на о-солената риба се провежда в  Созопол на площад “Кулата” в Стария град. В първия ден  акцентът бе конкурсът за най-добра о-солена риба, който протече в три кръга: най-добър осолен паламуд, чернокоп и друг вид риба.

Събитието бе официално открито от кмета Тихомир Янакиев и от президента на Ротари клуб Койчо Коев.

Всички участниците в конкурсната част бяха местни жители от Созопол и представиха на журито рибни специалитети по традиционни рецепти. Щандовете бяха отрупани с осолени, веяни и мариновани риби, чироз, консервирани специалитети и хайвер.

Най-добри в надпреварата бяха Константин Василев, който спечели в категориите "Осолен чернокоп" и "Друг вид осолена риба", и Данаил Рейзов - категория "Осолен паламуд".


Днес празникът продължава. От 11:00 до 14:00 ч. на Коледния базар, ще се проведе изложба-базар „Мое, любимо море!“, на която местни художници ще представят своите творби, а всеки любител на изкуството ще има възможност да закупи картина.
В 16:00 часа ще има  изява на децата от ДГ „Здравец“ с ръководители Мария Шурелова, Калина Иванова, Олимпия Георгиева и Ваня Трендафилова. Със своят талант ще ни зарадват и учениците от Детска вокална група „Созополски гласчета“ с ръководител Бояна Кръстева.
По публикацията работи: Десислава Златева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна