Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече райони във Велико Търново остават без парно

Снимка: Здравка Маслянкова

Във Велико Търново се увеличават районите, в които няма централно парно отопление, заради крупни аварии по топлопреносната мрежа. От местната топлофикация не посочват срокове за отстраняването им. Засегнати са стотици абонати, големи административни сгради и няколко училища.

Към централната градска част от днес без парно отопление е и районът около областната болница във Велико Търново. На климатици и печки алтернативно се отопляват гимназията по електроника, общинското ученическо общежитие, регионалният център за приобщаващо образование, гимназията по моден дизайн. 

Температурите в класните стаи вече са рискови, въпреки че сме включили климатици и печки, заяви Боряна Мочева, директор на гимназията по моден дизайн:

"Реално температурите са на границите на минимума, над 18 градуса, но все пак като не се отоплява пълноценно цялата сграда, не може да се вдигнат повече от това температурите".

От една седмица сме без парно и няма яснота кога ще бъде пуснато, коментира Мочева:

"След многократни обаждания в „Топлофикация“, включително и с молба за съдействие от областния управител, все още нямаме никаква промяна в топлоподаването".

От началото на отоплителния сезон това е девета голяма авария по мрежата на "Топлофикация ВТ". От дружеството съобщават, че се работи по отстраняване на пробивите. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени