Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1500 лв. гаранция за мъж от с. Николаево, обвинен за причиняване на телесна повреда на съпругата си

Парична гаранция от 1500 лева постанови Районният съд  в Сливен за 45-годишен мъж от село Николаево, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на съпругата си, с която са в процес на развод.

Съдът не уважи искането на прокуратурата за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Прокурор Катя Стаменова

Причината за налагането на този тип мярка е чистото съдебно минало на обвиняемия, каза прокурор Катя Стаменова, говорител на Районната прокуратура - Сливен.

"Към този тип престъпления Прокуратурата е безкомпромисна и искането за задържане е именно да бъде осуетена всяка възможност за последващи престъпни посегателства спрямо пострадалата.

Той е привлечен за извършване на престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 5а във връзка с чл. 130 ал. 1, което е причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие, за което престъпление закона предвижда до 3 години лишаване от свобода".

Побоя мъжът е нанесъл в петък миналата седмица във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата. Тя е освидетелствана от съдебен лекар.

В заключението на вещото лице е посочено, че на жената е причинено временно разстройство на здравето, което не е опасно за живота.

Снимки -  Стоян Радев.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени