Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Три съвета при избор на дамска пижама

Комфортна дамска пижама, чисто спално бельо и уханието на пухкава възглавница. Това е мечтата на всяка дама след края на дълъг работен ден. За да имаме усещането за уют и удобство, то е важно да изберем правилната дамска пижама. Изборът може да бъде наистина труден, предвид цялото разнообразие на пазара. Освен това дамите имат своите вкусове и изисквания, което прави избора не особено лесен. Затова в следващите редове ще ви предоставим три съвета за избор на дамска пижама.

Съобразяване със сезона

Важно е на първо място да съобразите дамската пижама със сезона. Дори да спите с нея само под топлите завивки през зимата, когато температурата е почти една и съща или през лятото, когато е по-топло и нямате нужда от дебела завивка.

Например, за лятото е добре да използвате пижама, която е тип рокля или пък е съставена от 2 части. Материята трябва да бъде лека и дишаща, тъй като дори през нощта температурите остават високи и имате нужда от материята, която не ви запарва.

За зимата е добре да изберете мека пижама, която да запазва температурата на тялото. Всяка една дама има своя поносимост на температурата и затова трябва да избере такава пижама, която да ѝ е удобна за всеки случай и сезон.

Размерът на дамската пижама

Второто важно нещо е да изберете правилния