Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от СМГ даряват храни на нуждаещи се в Брезник и Трън

Снимка: smg.bg

Около 600 пакета с хранителни продукти раздадоха на нуждаещи се хора в общините Брезник и Трън ученици от Интеракт клуб София-Балкан към Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", (СМГ).

Даренията са събрани по време на кампанията "Купи и дари", която учениците организират за пореден път. През годините са подпомагани нуждаещи се домакинства от Северозападна България, а тази година за първи път с хранителните пакети в навечерието на Коледа бяха изненадани и жители на общините Брезник и Трън. 

Пакетите съдържат основни хранителни продукти като брашно, захар, олио, варива (ориз, боб, леща и спагети), консервирани храни и сладкарски изделия. Младите хора с помощта на доброволци сами ги разнасят по адреси. Съдействие оказват и администрациите в двете общини. 

Идеята е да се достигне до възрастни или нуждаещи се хора в по-малки и отдалечени населени места или места, в които няма магазини, каза Кристиян Гьорев, който е сред организаторите. 

Кампанията тече паралелно с учебния процес, но срещите с хората, емоциите и благодарността в очите им, надвиват умората и показват колко много смисъл е имало в стореното добро, споделят учениците.

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна