Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чеферин се тревожи за сигурността на Евро 2024

Снимка: UEFA

Президентът на Европейската футболна централа (УЕФА) Александър Чеферин заяви, че сигурността е "най-голямата грижа" по време на eвропейското първенство в Германия през лятото, съобщи ДПА.

"Светът е полудял. В тези луди времена най-голямата ни грижа е сигурността", каза той в интервю за британския вестник Telegraph.

Едно то най-големите спортни събития ще се проведе на фона на сериозни конфликти, в които са замесени членове на УЕФА - от една страна войната на Русия в Украйна, от друга - конфликтът между Израел и Палестина.

Чеферин разкри, че се е срещал два пъти с германския вътрешен министър Нанси Фазер, която отговаря и за спорта, и допълни, че ще имат и нова среща на фона на "агресивната ситуация" в геополитически план.

"Страхът ми не е само за стадионите. Защото съм сигурен, че те ще бъдат охранявани строго. Феновете обаче ще бъдат в и около градовете", каза той.

Чеферин приема, че класирането на Украйна и Израел през плейофите през март може да доведе до още усложнения при осигуряването на сигурността в Германия, като ще подложи на голямо напрежение домакините.

"Нека да бъдем оптимисти. Продължавам да вярвам, че всичко ще бъде наред, а германските власти са напълно решени да ни помогнат", каза още словенецът. Евро 2024 започва на 14 юни в Мюнхен, а финалът е насрочен за 14 юли в Берлин. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна