Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев се срещна с представители на ФИФА и УЕФА

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с представители на ФИФА и УЕФА, водени от члена на ИК на УЕФА Сервет Ярдъмчъ. Във фокуса на разговора бе настоящата ситуация в българския футбол и предстоящия конгрес на БФС, който трябва да се проведе на 15-и март по първоначална информация в хотел "Маринела" в София. 

В този контекст изпълняващият функциите на президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов заяви пред участниците в срещата, че конгресът ще бъде открит и прозрачен. 

"Футболът е много важен и обичан спорт от българите, затова е важно проблемите му да бъдат решени и всички заедно отново да се радваме на успехи на международната сцена“, посочи министър Илиев. 

Ярдъмчъ изрази воля за сътрудничество с екипа на министър Илиев в името на българския футбол.

Висшите функционери от УЕФА – Сервет Ярдъмджъ и Лука Никола, и от ФИФА – Ролф Танер, бяха на еднодневно посещение в страната по покана на БФС.

На срещите бяха обсъдени актуалните процеси, касаещи българския футбол, както и организацията на предстоящия извънреден конгрес на БФС на 15 март. Тримата гости изразиха задоволството си от работата по подготовката на Общото събрание и подкрепиха ненамесата на държавата в дейността на централата.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна