Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отпадна в Румъния

Виктория Томова
Снимка: Alex Nicodim

Първата ни ракета в женския тенис Виктория Томова отпадна в първия кръг на WTA 250 турнира в зала в Клуж-Напока, Румъния.

Седмата поставена българка обявеният за най-добро състезание от своята категория „Трансилвания Оупън“ за 2023-а отстъпи на Камила Осорио от Колумбия с 2:6, 4:6 след час и 19 минути игра.

Мачът не започна добре за 28-годишната софиянка. Тя беше пробита във втория гейм, а след това и още веднъж за 1:5, след което Томова отрази два сетбола и върна единия брейк. Но в следващия гейм  колумбийката направи пробив на нула, за да затвори частта.

Томова стартира с пробив втория сет, който затвърди за 2:0. Осорио обаче го върна за 2:2. Серията на южноамериканката продължи до 4:2, но българката веднага направи рибрейк и след това изравни. При 4:5 Виктория сервираше за оставане в срещата. Колумбийката поведе с 40:15 и реализира втория си мачбол.

Томова завърши с 68 процента вкаран първи сервис и 49 процента спечелени точки при разиграването му. Тя направи три пробива в мача, но допусна шест.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна