Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев с жалби срещу министъра на правосъдието и бившия министър на вътрешните работи

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Бившият главен прокурор Иван Гешев подаде жалби срещу министъра на правосъдието Атанас Славов и срещу бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов. Причината е това, че са обвързали името му с Пепи Еврото, случая "Осемте джуджета" и Мартин Божанов - Нотариуса.

Иван Гешев обясни, че е завел иск за 20 000 лева и по двете дела.

"Едната е срещу министъра на правосъдието Славов. Втората е срещу бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов. В хода на съдебните производства за престъплението "клевета", защото това е престъпление, съм предявил и граждански иск за 20 000 лева и по двете дела и директно съм декларирал в жалбите си, че сумата, която се присъди по гражданския иск за причинените ми вреди, ще даря на деца в неравностойно положение".

Бившият главен прокурор обясни, че не е бил в частния клуб за магистрати на Мартин Божанов.

"Освен, че не съм ходил в този клуб, аз от 7-8 години съм с охрана на НСО. Може да питате официално къде съм ходил, защото там има определен списък на местата, където съм ходил. Аз 4 години съм поддържал изключителна хигиена на контактите си. Не съм ходил абсолютно никъде, включително и с децата си, освен в станциите на прокуратурата".

Гешев допълни, че по времето, когато е бил главен прокурор срещу Мартин Божанов е имало разследвания в прокуратурата.

"Аз имам информация за такива разследвания, но не мога да коментирам информация, която ми е станала известна служебно, защото нося отговорност. Затова избягвам да коментирам подробности. Да, запознат съм, че е имало такива разследвания. Както знаете, тези разследвания, които се цитират, са започнали, докато аз съм бил главен прокурор и, както знаете, докато аз бях главен прокурор, Петьо Петров се укри и се предприеха действия спрямо него".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени