Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Николов преподписа с Лубе до 2028 година

Снимка: levskivc.bg

Юношата на Левски София Александър Николов получи признание за успешните си изяви с екипа на Кучине Лубе (Чивитанова), за който играе вече година и половина. От италианския клуб съобщиха, че 20-годишният посрещач е подписал нов договор до 2028-а. Старият изтичаше след края на следващия сезон.

Николов пристигна на Ботуша през лятото на 2022-а, когато бе на 18 г., от американския "Лонг Бийч". Там той премина, след като с "Левски София" спечели бронзовите медали в първенството за 2021 г. Продуктът на "синята" школа много бързо се наложи в "Лубе" и заигра редовно в едно от най-силните волейболни първенства в света, въпреки че още бе тийнейджър. Сега вече на 20 г. Николов е основна фигура в състава на Джанлоренцо Бленджини, който след края на сезона поема българския национален отбор.

Миналата година Алекс стигна с "Лубе" до сребърните медали в първенството. Той бе избран за MVP на полуфиналната фаза. Стана най-полезен играч и за декември в италианския шампионат през настоящата кампания.

„Много съм щастлив и благодаря на "Лубе" за тази нова възможност. Бих искал да подчертая своята благодарност към тези, които ми помогнаха, като ме подкрепиха да стигна дотук.В Италия се развивам като играч и човек. Ще продължа да работя върху себе си, за да усъвършенствам техниката си и да бъда още по-подготвен психически. Смятам Чивитанова за свой дом. За мен е важно да имам доверието на генералния директор Бепе Кормио, на всички в щаба, както и да мога да разчитам на горещата подкрепа от фенове. Те са близо до отбора и ни помагат да преодолеем трудностите. Искам да ги направя щастливи. Мечтая да спечеля титла с "Лубе" и с това да положим основите на един успешен цикъл!", сподели Алекс след подписването на договора.

„Лубе" изпълнява план, насочен към подмладяване на състава и момче с качествата на Алекс, който навърши 20 г. само преди 2 месеца, е важна част от него. Удължаването на договора до 2028 г. е оценка за израстването и ангажираността на състезателя, но също така и за добрата работа на клуба и усета за точния човек, който сме проявили. Николов, който е предопределен да стане един от най-добрите играчи във волейбола, ще извърви своя път като топ играч тук в Чивитанова. С течение на годините неговото съзряване ще става очевидно. Изключително сме доволни, че той е при нас, защото го смятаме за много важна част от колектива ни", сподели пък Бепе Кормио.

Интересното е, че през 2007 г. той привлече в "Тренто" бащата на Алекс - Владимир Николов. Настоящият съпрезидент на клуба ни стана шампион на Италия с този отбор, а после и с "Кунео".

Както е известно, от началото на септември 2022 г. "Левски София" е в партньорски отношения с "Лубе".


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени