Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ловеч освободи от ареста баща, обвинен в домашно насилие над дъщеря си

Снимка: Pixabay

Районният съд в Ловеч не уважи искане на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на баща, обвинен в причиняване на телесна повреда на непълнолетното си дете от ловешкото село Славяни и го освободи от ареста с мярка "подписка".

Съдът приема за неоснователно искането на прокуратурата 42–годишният мъж, обвинен за домашно насилие над 14-годишната си дъщеря, да остане в ареста.

Той е обвинен за нанасяне на телесна повреда  на детето и беше задържан от полицията.

Според съда, от събраните до момента доказателства не може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил това престъпление. Има противоречия в събраните гласни доказателства, които на този етап на разследване не са отстранени.

Според свидетелските показания побоят над детето е нанесен на 11 февруари, но няма данни в досъдебното производство за подаден сигнал на тел. 112. На следващия ден то е отишло на училище, след което е посетило майка си в плевенско село. Вечерта е прегледано в спешното отделение на плевенска болница. В листа за прегледа е отразено, че няма видими следи от побой. Хоспитализирано е със съмнение за мозъчно сътресение, което не е потвърдено от извършените изследвания.

Определението може да се обжалва с частна жалба или протест в тридневен срок от днес пред Окръжен съд – Ловеч.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна