Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонни измами от името на енергодружеството във Варна

Снимка: ОДМВР- Видин

Клиенти на енергодружеството за Североизточна България сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията. 

Сигналите са от жители на град Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ изискват пари от клиентите.

Това съобщение разпространиха до медиите от ЕНЕРГО-ПРО. Компанията уточнява, че няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено писмено заявление за услуга по ценоразпис. 

В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество - 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти. 

От Енерго компанията апелират при съмнение за злоупотреба с името й, хората незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.


По публикацията работи: Нина Милошевич
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна