Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват очно отделение в Шумен?

4
Д-р Снежана Начева
Снимка: Радио Шумен

Очното отделение на МБАЛ - Шумен върви към закриване. Шуменци обаче нямат основание да се притесняват, че няма кой да лекува зрителните им проблеми. В процес на лицензиране е частна очна клиника в Шумен, която ще  работи по здравна каса. Това стана ясно  от разговор с д-р Снежана Начева, която в момента изпълнява длъжността началник на очното отделение в шуменската болница. 

„Аз и една медицинска сестра сме последните мохикани, които обслужваме без почивен ден пациентите със зрителни проблеми. Другият лекар в отделението е д-р Маргарита Мартинова, която в момента е в чужбина“, каза д-р Начева. 

След разговори с директора на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов, двете известни лекарки, които са в пенсионна възраст, са приели да не оставят пациентите без обгрижване до лицензирането на новата очна клиника, в която са поканени да работят. 

И след преместването на екипа на очното отделение в частната клиника д-р Снежана Начева и д-р Маргарита Мартинова ще продължат да консултират пациенти с ТЕЛК в кабинета си в ДКЦ-1 в сградата на МБАЛ - Шумен, каза още д-р Начева.

Чуйте интервю на Мина Денева с д-р Снежана Начева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна