Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При поредната експертиза: Не откриха ДНК от Семерджиев по три изследвани предмета

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Софийският апелативен съд разпита една от свидетелките по делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния булевард "Черни връх", където загинаха две момичета.

Съдът разпита Велина Аршинкова при закрити врата, по нейно искане,  заради разкриване на обстоятелства от личния живот. Свидетелският ѝ разказ продължи около час, а след това стана ясно, че тя не е шофирала колата, а е била на задната седалка. Според нея не е шофирал и обвиняемият Георги Семерджиев.

Аршинкова твърди, че автомобилът е бил управляван от трето лице - непозната за нея жена. Предполага се, че това е Елена Йорданова. По думите на Семерджиев това е втората свидетелка по делото.

Въпросната Елена Йорданова обаче до момента не се е явявала пред съда, нито е била открита на посочения адрес. Апелативният съд ѝ даде последна възможност да се яви на следващото съдебно заседание. Ако тя не го направи, ще бъде заличена от списъка със свидетели по делото.

"Най-вероятно това е жената, която е карала автомобила. Твърденията в началото бяха, че са две жени, а сега вероятно се дава последен опит да се доведе още един човек, който да манипулира съда да излъже, защото вие знаете още от първа инстанция автотехническата експертиза е категорична ,че този, който се е возил на задната седалка, няма да е жив", смята Пламен Димитров, адвокат на близките на едно от убитите момичета.

А междувременно стана ясно, че при поредната експертиза на въздушната възглавница не е открита никаква ДНК на Семерджиев. 

Според адвоката на близките на едно от убитите момичета това е поредният опит за протакане на делото, а следващото заседание ще бъде на 6 март.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна