Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за катастрофата, при която загинаха четирима футболисти от Павликени, влиза в съда - след 5 години

Снимка: Здравка Маслянкова

Повече от пет години след катастрофата, при която загинаха четирима футболисти от Павликени, делото влиза в съда. Обвиняем е 43-годишният шофьор на камиона, който удари колата с футболистите при свищовското село Горна Студена на пътя Плевен-Русе.

Бавни експертизи са “проточили“ разследването пет години и половина. По случая са били разпоредени допълни и повторни експертизи по искане на адвоката на близките на загиналите.

Делото срещу 43-годишния Тодор Тодоров е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Водачът на товарния автомобил ще отговаря за това, че на 13 септември 2018 г. на кръстовището при Горна Студена на главния път Плевен-Русе е съпричинил катастрофата с колата на павликенските футболисти, която не е спряла на СТОП, идвайки от второстепенен път. Камионът се е движил с 88 км/ч при ограничение в района от 60 км/ч.

Първото съдебно заседание по делото е насрочено за 26 февруари във Великотърновския окръжен съд.

При катастрофата загинаха 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК „Павликени“, и съотборниците му Георги Вълчев (40 г.), Генчо Стефанов (38 г.) и Ивелин Ивов (19 г.). Те са се прибирали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна