Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден издирват изчезналото момиче в Дупница

Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари
Снимка: Фейсбук група
Чуй новината! Чуй новината:

Четвърти пореден ден ще продължи издирването на 17-годишната Ивана от Дупница, която е в неизвестност от четвъртък.

Досега от момичето няма никаква следа или информация. Намерено е само якето, а раницата и джиесема си е оставила в училището, където учи - Гимназията по хранително-вкусови и химически технологии. 

Периметърът на претърсване в района се разширява. Претърсват се местности по Пиперево, Баланово, Блажиево, Усойка. Цялото корито на река Джерман. На някои места - по два пъти.

Използват се дронове, термокамери, следови кучета.

Действията се координират от изграден в РУ - Дупница оперативен щаб, който се ръководи от директора на Областната дирекция в Кюстендил - старши комисар Венцислав Григоров. 

От първите часове по издирването участва и кметът на Дупница Първан Дангов: 

"Днес продължава всичко. Има разпоредена проверка от мен в училището. Имаме информация, че е имало инцидент с нея. Баща ѝ я е прибирал от гарата в Благоевград, защото е било свързано с момче. Било е преди две години. Възможно е да е с някой такъв и да не е изобщо на територията на общината. Хипотези!". 

Директорът на областната полиция в Кюстендил старши комисар Венцислав Григоров, който ръководи създадения оперативен щаб по случая коментира: "Един широк периметър на територията на Дупница сме прегледали - всички крайпътни дерета, вилни зони. До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме довежда на мисълта, че момичето не се намира в Дупница, поради което се поддържа връзка с други МВР дирекции".

Директорката на гимназията Виолета Савова също коментира: "Всички и целият педагогически персонал бяхме ангажирани с поведението на Ивана. Тя не е тормозена, напротив, лансирана е. Нейните съученици комуникират с нас ние изразяваме съпричастност и тъгуваме". 

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна