Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери възстановиха протестите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките фермери възстановиха протестите в подкрепа на протестиращите земеделци в Брюксел. Очакват решителни помощи от заседанието на аграрните министри на европейските страни.

"Изразяваме настоятелно желание за промяна на европейската аграрна политика", заявиха гръцките фермери, които днес отново блокират част от пътищата и границите. Трактори спряха движението на граничните пунктове със Северна Македония, Албания, а по-късно се очакват блокади и на границата с Турция. Те настояват да бъде прекратен вносът на евтини земеделски продукти от страни извън Европейския съюз.

При Халкидики отново има блокада, която не пречи на движението на леки автомобили.

След обяд, по предварителна информация от фермерските съюзи, ще спират движението при пътен възел Лариса. Символични блокади в рамките на един час ще има и по направлението Солун-Александруполис.

Под натиска на протестите правителството на Кириакос Мицотакис въведе мерки в помощ на земеделците, които според тях не решават основните им проблеми. Днес те очакват на срещата на аграрните министри на Европейския съюз повече помощи и защита на местните производители.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна