Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След бой между шофьори, завършил със смърт: Обвиняемият остава на свобода

Снимка: Pixabay

Поради липса на информация Софийският апелативен съд остави окончателно на свобода - без каквато и да мярка за неотклонение, Любен Попов, обвинен, че след участие в спор на пътя е причинил по непредпазливост смъртта на Ивайло Чобанов, по прякор Пилето. 

Случаят е от преди месец, но за него се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците на инцидента на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Златен рог" в столицата да се свържат с МВР.

В съдебната зала стана ясно, че в кръвта на Чобанов е имало няколко наркотични вещества и над 2 промила алкохол.

Искането на прокуратурата на Любен Попов да бъде определена поне мярка за неотклонение "Подписка" или "Парична гаранция", адвокатът му Илиян Василев коментира така:

"При положение, че фактите сочи изваждащи, ние сме в правото наистина да говорим всякакви неща в защита на клиента. Само че прокурорът не представи нито едно доказателство за нещо, което прокуратурата се опитва да твърди. Всички доказателства, включително и медицински експертизи, видеотехнически, установяват истинността на това, което ние твърдим и въпреки всичко на инат продължава да се твърди, че има извършено престъпление. С каква логика и с какви доказателства". 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна