Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десети ден издирват Ивана от Дупница

Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари
Снимка: Фейсбук група

Десети пореден ден ще продължи издирването на 17-годишната Ивана от Дупница, казаха за БНР от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Досега от момичето не са открити никакви следи.

Отново се претърсва в района на параклиса "Св. Спас" и Дренския рид над града, където в почивни дни има разхождащи се.

"Само наши сили са – на жандармерията и полицейски. На този етап не се предвижда преустановяване на издирването", каза говорителят на ОД на МВР – Кюстендил Катя Табачка.

Група доброволци, организирана в мрежите, търси основно в района на моста над река Джерман, където Ивана е била засечена последно от камерите. Периметърът там е много голям и е с гъста трева и бодливи храсти. Организаторите споделят, че има много хълмчета и дерета. В района има десетки изоставени къщи, които ще се проверят. Някои от местностите и обектите са проверявани по два-три пъти, резултат все още няма.

По-рано днес кметът на Дупница Първан Дангов коментира за БНР, че е по-добре да се наложи известно радиомълчание по издирването на Ивана, защото случаят се оказва с изключително сложна и неясна развръзка.

При тунела на главен път Е-79 беше намерено якето на момичето. Раницата пък е оставена по миналия четвъртък на класната ѝ ръководителка в Гимназията по хранително-вкусови и химически технологии.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна