Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради нов директор служители на ветеринарната гимназия в Добрич на протест

Професионалната ветеринарна гимназия "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

Екипът на Професионалната ветеринарна гимназия "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич организира днес протест пред Регионалното управление на образованието. Недоволството на преподавателите и непедагогическия персонал е продиктувано от избора на нов директор на учебното заведение.

От Ветеринарната гимназия в Добрич са изпратили отворено писмо до редица местни и държавни институции, в което представят неодобрението си от избора на нов директор на училището и аргументите си за това. По думите на учителя по философия Станислав Колев, новата директорка няма професионалните качества за управление на подобна гимназия: "За нашето училище на първо място е класирана госпожа Даниела Станкова, която е била подсъдима в Районен съд Добрич за фалшифициране на протоколи за резултати от писмен изпит на ученик в самостоятелна форма на обучение. Всичко, което е постигнато през последните години, е на път да се провали".

От училището настояват за провеждане на нов конкурс и достъп до представените от кандидатите програми за управление. Днес те ще излязат на протест в 16.00 часа пред сградата на Регионалното управление на образованието.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна