Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Ветеринарната гимназия в Добрич протестира пред сградата на РУО срещу избора на нов директор

Снимка: Мая Шърбанова, БНР

Екипът на Ветеринарната гимназия "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич протестира пред сградата на Регионалното управление на образованието срещу избора на нов директор на училището. Те настояват за преразглеждане на конкурса, както и за достъп до записите от представянето на кандидатите и техните концепции за развитието и управлението на една от трите ветеринарни гимназии в България.

Екипът на Ветеринарната гимназия е изпратил жалби до Регионалното управление на образованието, Министерството на образованието и науката, както и до Административния съд в Добрич, който излезе с решение, че конкурсът е проведен според изискванията.

Учителят по английски език Христо Милушев заяви, че избраната за директор на гимназията е със спорни личностни качества и припомни, че тя е осъдена от Районния съд в Добрич за издаването на фалшива диплома.

"Ние сме една от трите ветеринарни гимназии в България. Нормално е ветеринарен лекар да ръководи това училище".

Началникът на РУО-Добрич Светлана Василева заяви пред протестиращите, че конкурсът е извършен според правилата и отрече обвиненията за нарушена комуникация с екипа на ветеринарната гимназия.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна