Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шифрин триумфира в Заалбах

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Микаела Шифрин спечели женския слалом в австрийския зимен център Заалбах в състезание от сезона за Световната купа. Това бе седма победа за Шофрин в слаломите през сезона, както и нейна 60 в кариерата й в тази дисциплина.

Шифрин даде общо време от 1:53.22 минута в двата манша. На втора позиция завърши Мина Фурст Холтман от Норвегия, която направи много силен втори манш и се предвижи от осмо място на втора позиция. Тя изостана на 53 стотни зад американката.

На подиума се качи и шведката Ана Свен Ларсон, който завърши трета. Тя водеше след първия манш, като имаше 11 стотни преднина пред Микаела Шифрин, но при второто си каране даде едва 17-о време, но все пак завърши на подиума на състезанието.

Челната петица се допълва от словенката Нея Дворник, която направи най-добър втори манш от всички състезателки и се размина с малко за първия си подиум за световната купа. Пета завърши австрийката Катарина Хубер, който завърши на 79 стотни зад победителката.

Микаела Шифрин се осигури титлата в слалома още миналата седмица, като сега увеличи аванса си на върха, като вече има 830 точки. На второ място е германката Лена Дур с 508, а трета е словачката Петра Влъхова - с 505.

В генералното класирането за Световната купа води Лара Гут-Бехрани от Швейцария с 1654 точки, като Шифрин е втора с 1409, а на трета позиция е италианката Федерика Бриньоне - с 1372.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени