Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Трабант фест" за 13-и път във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

150 трабанта от България, Румъния и Турция се очаква да дефилират днес във Велико Търново по време на 13-ото издание на "Трабант фест". С фестивала във Велико Търново започват тазгодишните събори в страната, посветени на двутактовата източногерманска машина, която не се произвежда от 33 години, и на ретро автомобилите.

Организаторите на феста винаги подхождат с чувство за хумор и към актуалната обществено политическа обстановка и тази година за мото на фестивала са избрали:

"Можем да направим и друг прочит на събитието – сглобката отминава, трабантът остава", обясни политикът и историкът доцент Милен Михов от великотърновския "Трабант клуб", организатор на фестивала, който е част от културния календар на община Велико Търново.

От 10 часа е регистрацията на автомобилите около парка "Марно поле", а от 11 до 12 часа е изложението им пред Община Велико Търново. След това започва дефилето на двутактовите немски машини от центъра на града до крепостта Царевец и към общинския паркинг на ул. "Крайбрежна", където ще се проведат състезанията за майсторско кормуване на трабант от жени и мъже. Ще бъдат отличени и най-интересните трабанти.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна