Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу новия директор на Ветеринарната гимназия в Добрич

4
Снимка: Мая Щърбанова

Родители на ученици и бивши възпитаници на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич призоваха новоизбраният директор на училището да се оттегли от поста. Припомняме, че педагогическият и непедагогическият персонал в гимназията  излезе на протест пред сградата на Регионалното управление на образованието с настояване за преразглеждане на конкурса и назначаването на нов с подозрението за незаконното му провеждане.

Родители на ученици във Ветеринарната гимназия и бивши нейни възпитаници се събраха пред сградата на училището в знак на несъгласие с избора на нов директор.

"Желаем да помолим новоназначената Даниела Георгиева с чест и достойнство да излезе от ситуацията, защото за нас това не е правилният избор на директор… Знаем за нейното съдебно минало – че е била наказана административно…".

Утре се очаква вече бившият директор на гимназията да даде отчет за нейното състояние.

От Министерството на образованието и науката обявиха, че започват проверка на сигнала за избора на директор на Ветеринарната гимназия в Добрич по записите от проведения конкурс, с които те разполагат.


Снимки: Мая Щърбанова

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна