Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по спортна гимнастика ще участват на държавното първенство в Благоевград

Снимка: БФ Гимнастика

Почти всички национални състезатели ще участват на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе петък и събота в зала "Скаптопара" в Благоевград. Състезанието се организира от Българската федерация гимнастика със съдействието на община Благоевград.

Надпреварата е за възрастовите категории мъже/жени, юноши/девойки и кадети/кадетки, като в нея ще участват спортисти от 17 клуба. 

Сред заявените състезатели са спечелилата квота за олимпийските игри в Париж и златна медалистка на прескок от Световните купи в Баку и в Котбус Валентина Георгиева, бронзовият медалист на земя от Световната купа в Кайро Еди Пенев, както и Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Теодор Трифонов, Даниел Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев, Руслан Делибалтов, Максим Казанджиев, Майкъл Дунев, Наско Миков. 

При жените и девойките освен Валентина Георгиева за отличията ще се борят Елена Николова, Виктория Венциславова, Калина Тенева, Никол Соколова, Кристин Кръстева и други.

Входът за зрителите ще бъде свободен. В петък състезанието започва с многобоя в отделните възрасти, а в събота от 9.30 часа са финалите на отделните уреди.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна