Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На форум в София на 23 март, събота

Тийнейджъри получават отговор на въпроса "Какъв да стана, когато порасна?"

Снимка: sofiaring.bg

Второто издание на форума за професионална ориентация "Какъв да стана, когато порасна?" ще се проведе тази събота (23.03.2024) от 11:00 до 18:00 ч. в един от големите търговски центрове в София.

Инициативата е насочена към ученици от 7-и до 12-и клас, както и към техните родители и учители, към студенти и всички, които търсят ново начало и нова професия.

Целта аудиторията да бъде запозната с различни професии и необходимите за тях знания и умения, с възможностите за реализация, развитие и възнаграждение; да ориентира младите хора в личния им избор навреме като ги срещне лице в лице с професионалисти от различни сфери, да ги мотивира да живеят и да се реализират успешно в България.

"На първия форум видяхме, че има голям интерес. Това е проява, която цели не  просто да захранва компаниите със служители, а наистина да прави кариерно ориентиране. Искаме да покажем на обществеността и най-вече на младите хора какви професии има, какви знания, умения и компетентности са необходими, какви възнаграждения могат да се получат и как човек може да се развие кариерно“, обясни пред БНР София Дамянова, мениджър проект "Дуално обучение в България".

На форума ще бъдат представени 16 различни професии.

Със свой щанд ще се представи и Софийският кариерен център.

Всъщност форумът е подходящ и за тези, които имат работа, но търсят промяна.

Чуйте разговора на Златина Петкова.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна