Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калейн, Николова и ансамбълът ще ни представят на СК по художествена гимнастика в София

Боряна Калейн (в средата) и Стилияна Николова (вдясно)
Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл жени ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните заявки за надпреварата в столицата, която ще се проведе в "Арена София" от 12 до 14 април.

55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще спорят за отличията в София.

За Италия в индивидуалното на килима ще участват София Рафаели и Милена Балдасари. Израел ще бъде представена от Дария Атаманов и Даниела Муниц, а за Украйна в борбата за медалите ще видим Виктория Оноприенко и Таисия Онофричук. Бронзовата медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско също ще спори за отличия при индивидуалистките.

Припомняме, че през юли 2023-а Изпълнителният комитет на ФИГ позволи на спортистите от Русия и Беларус състезават в неутрален статут от 1 януари 2024 година.

При ансамблите България е в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Очаква се в София да пристигнат и силните отбори на Израел, Италия, Япония, Бразилия, Украйна и други.

Световната купа в София ще бъде дебютно състезание за Боряна Калейн за сезон 2024. Стилияна Николова вече взе участие на Гран При Марбея, където завоюва три златни отличия. Този уикенд възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева ще стартират на първата Световна купа за сезона в Атина (Гърция).

По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна