Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

500 глобени за неправилно паркиране в Кюстендилско

Снимка: Кирил Фалин

Близо 500 водачи са санкционирани за неправилно спиране и паркиране в Кюстендилския регион от началото на годината, информират от Областната дирекция на полицията.

Всяка седмица се провеждат специализирани акции за контрол в зоната на пешеходни пътеки, по кръстовищата и спирките на обществения транспорт.

Само за Кюстендил глобените са около 120. Санкцията е 50 лева за спиране в района на пешеходна пътека и кръстовище и 20 лева за неспазване на указано с пътен знак.

Не са санкционирани водачи, които са доказали кратковременен престой с необходимост и пропуск от Общината.

Изключение от регламентираните правила за паркиране законът предвижда за автомобилите със специален режим.

Обикновено пропуски от местната власт се издават, за да може собственикът на имот или търговски обект да стига до него или при друга необходимост.

Въпреки че преди двадесетина дни се въведе "синя зона" в една част от паркингите и улиците в центъра на града, паркирането си остава голям проблем, особено за водачи от другите населени места.

Много се коментират и издадените зелени пропуски за служители на Общината  непосредствено до сградата на кметството. Счита се, че това е някаква привилегия за чиновниците. Кметовете на села също искат да получат такъв пропуск.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна