Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доклад: Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние

Снимка: Ройтерс

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години, според нов доклад.

Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо предходната година и най-голямата бройка от 2015-16 година. Министрите потвърдиха ангажимента си да осигурят допълнително финансиране в размер на 8,3 милиарда паунда за 11 години за подобряване на пътищата в Англия.

Освен чисто финансовите проблеми, подклаждани от инфлацията, се отчита и ефекта от екстремното време, в резултат на което пътната настилка се руши много по-бързо. В зависимост от размера си дупките могат да причинят значителни щети на превозните средства и да представляват опасност за шофьорите, велосипедистите и пешеходците.

Въпреки че малките дупки рядко причиняват големи инциденти, ако превозното средство редовно попада в тях с течение на времето това също може да доведе до повреда на гумите, окачването и кормилната система.

Жител на градче в Северна Англия постави табела на входа на населеното място, гласяща: „Добри дошли в Града на дупките по пътищата, побратим на Големия каньон в Америка“. Жена на остров Ман пък насади нарциси в една от дупките с надежда, че нейното „партизанско движение“, както се изрази, ще реши проблема.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна