Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Колева – GABO и смисъла на първата балада

Най-новата песен на певицата се казва "Ако не си за мен"

Габриела Колева – GABO
Снимка: Иван Русланов

Младата изпълнителка Габриела Колева – GABO стана любимка на публиката още с първата ѝ песен "Тайна". След това се появи и "Лятна афера", а в предаването "Понеделник вечер" Габриела представи най-новата си песен и първа балада "Ако не си за мен". 

"В началото никой не вярваше в тази песен. Представих я на няколко мои приятели, с цел да ми помогнат да доразвием аранжимента, но никой не я усещаше. Радвам се, че я развих, за да стигнем до етапа, който е. Писах я около 2 години, трябваше ми малко повече опит, за да я довърша", сподели Габриела. 

Изпълнителката започва да създава авторска музика след участието ѝ в рок група, която организират в гимназията. Музикантите там настоявали да пишат авторска музика, за да се явяват по конкурси, а пък Габриела винаги е обичала да пише поезия. Но тогава идва и моментът, в който облича думите си в музика. 

Мисията на младата изпълнителка – да прави качествени песни на български език, въпреки глобалния пазар, който всеки музикант мечтае да покори. 

"Имаме нещо тук, което трябва да се развива. Има достатъчно млади хора в България и достатъчно публика за всеки стил в България. Смятам, че е важно да се пише на български, защото ми беше много трудно да пиша на български, когато се прибрах от Англия, където съм учила "Музика". 

Аз самата не виждах достатъчно изпълнители и песни на български, която мен да ме вдъхновява, когато се върнах. Исках аз да съм попълващото звено и да вдъхновя с това и някой друг".

Повече от Габриела Колева – GABO, както и какво разказа продуцентът ѝ Денис Ставров, чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени