Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 12 000 фенове се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас

| обновено на 05.08.24 в 15:32

Над 12 000 фена се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас. Американският рок певец, музикант и продуцент идва в морския град като спирка от неговото турне Blue Electric Light Tour. Музикалното събитие е на 6 август на Морска гара

"Blue Electric Light" е 12-ият студиен албум на изпълнителя, който преди няколко месеца навърши 60 години. Той включва 12 песни, в които той записва и голяма част от инструменталите с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. 

Със сигурност обаче феновете на Кравиц ще чуят и някои от най-големите му хитове през годините, сред които са Are You Gonna Go My Way, Fly Away и American Woman.

Специален гост на концерта ще бъде новата изгряваща звезда Девън Рос. 23-годишната млада дама, актриса, модел, китарист и изпълнител пусна дебютното си EP "Oxford Gardens" едва през февруари тази година и вече застава рамо до рамо с артисти от величината на Лени Кравиц.

Носителят на 4 награди "Грами" идва в Бургас след Охрид, а два дни след България ще бъде в Румъния. 

Това не е първото идване на рок легендата у нас – в далечната 2008 г. препълни стадион "Академик", а през 2019 г. "Арена Армеец" едва побра всички желаещи да го чуят и видят.  

Организаторите на концерта в Бургас обръщат внимание, че вратите се отварят в 18:00 часа, а входът за събитието ще бъде организиран през ул. "Шести септември" (паркинга покрай х-л "Приморец"). Те препоръчват да се влезе възможно най-рано. 

Деца под 18 години трябва да бъдат с придружител и попълнена декларация.

Ще бъде обособена паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I" в диапазона от 16.00 на 6 август до 08.00 часа. на 7 август. Капацитетът ѝ е за около 120 автомобила. 

За концерта могат да се ползват и другите паркинги в града - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос". 

"Бургасбус" ще осигури допълнителни курсове на линиите Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на вторник срещу сряда, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 и 01:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. "Меден рудник", ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Славейков".

В Бургас функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници всяка нощ в интервала от 23.30 до 04.00 часа. 

По публикацията работи: Християна Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна