Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винисиус през сълзи: Тежко ми е, дълго време се боря с расизма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус се разплака по време на пресконференцията преди приятелския мач между Испания и Бразилия на "Сантяго Бернабеу".

Бразилският национал призна, че му е много трудно да се справя с постоянните расистки обиди, които получава по терените в Испания, но добави, че няма да се предаде и да напусне страната, тъй като това би означавало победа за расистите.

"Това е нещо много тъжно, което ми се налага да преживявам в Испания. Тежко ми е. От дълго време се боря с това нещо. Изтощително е, защото имам чувството, че съм съвсем сам. Подал съм много официални оплаквания, но нито веднъж не е имало наказан", заяви нападателят.

Мачът между Испания и Бразилия ще премине под надслова "Една кожа", като с това се цели да се повиши информираността сред хората в борбата с проявите на расизъм.

"Все повече и повече губя желанието си да играя футбол. А аз винаги съм искал да правя само това. Да се представям добре за клуба си и да бъда гордост за семейството си. Не искам чернокожите хора да страдат. Никога обаче не съм мислил да напускам Испания, защото това ще бъде победа за расистите", завърши Винисиус, който добави, че има подкрепата на Реал и на клубния президент Флорентино Перес.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени