Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха около 170 килограма кокаин (ОБНОВЕНА)

| обновено на 26.03.24 в 11:24

Близо 170 килограма кокаин са открити в контейнер за банани на пристанище Запад в Бургас. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета.  

По цени на свободния пазар и на едро стойността му е 6 800 000 долара. Към момента няма задържани по случая. Това обявиха на съвместен брифинг от прокуратурата в Бургас и Агенция "Митници".


Пратката е била разтоварена от кораб, идващ от Еквадор. Кокаинът е бил вграден във задфабрично изработена стена в контейнера. 

"Контейнерът е част от товар, който е пристигнал от пристанище Гуаякил в Еквадор с контейнеровоз "Мадисън" 2, пътувал е по маршрута Гуаякил - Панама - Малта - пристанищен комплекс Бургас", обясни началник на отдел "Борба с наркотрафика" към Агенция "Митници" Стефан Бакалов.

Корабът вече е отплавал от бургаското пристанище.

Вносител на цитрусовите плодове е най-голямото българско търговско дружество, което внася банани. 

"На този етап не е установена съпричастност на служители на фирмата или някои от управляващите я, към процесното престъпно деяние", обясни административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев. 

Разследващите тепърва трябва да установят кой е получателят на пратката.

По случая е образувано досъдебно производство. 

"Доказателствената задача, която трябва да реши досъдебното производство в хода си е за къде са предназначени плодовете и за къде е предназначена пратката", допълни Чинев. 


През 2019 година отново в контейнер за банани беше открито голямо количество кокаин. Тогава контейнерът бе открит в складовете на фирма "Интерцитрус".


По публикацията работи: Петя Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна