Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН няма да прави опит за реализация на третия мандат

Снимка: БГНЕС

ИТН няма да опита да реализира третия мандат, ако им бъде връчен от президента. Това заяви председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов. Според него предсрочните парламентарни избори трябва да се проведат заедно с европейските.

"Ние смятаме, че трябва да се отиде на избори веднага. Според нас е по- добре да са 2 в 1 по простата причина, че чисто организационно и финансово ще бъде по-добре за държавата. Вероятно ще има и по-голяма избирателна активност. Знаете, че избирателната активност напоследък е ниска, така че колкото повече хора отиват толкова по-добре за крайния резултат, така че, според нас, би било добре да е 2 в 1, но отговорността е в президентството", каза Йорданов.

Йорданов не изключи възникване на конституционна криза, когато се стигне до процедурата по назначаване на служебно правителство.

"Титаните на мисълта от ПП-ДБ направиха това, дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет. Той, президента Радев, след като му връчат някой от всичките тия по принцип може и да не подпише и какво правим тогава. Връща се в Народното събрание. Имаме конституционни промени, които могат да вкарат страната в конституционна криза", заключи Тошко Йорданов.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени