Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции

Снимка: Стоян Радев

Местната власт на Сливен оповести концепцията за интегрирани териториални инвестиции по Програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с регионалното развитие, а в момента тече процес на оценяване и одобряване на тези концепции. 

Кметът Стефан Радев обяви, че когато всички проекти бъдат одобрени ще бъдат представени пред Регионалния съвет за развитие за финансиране.

Общата сума за проектите, в които влиза в различни концепции, в които участва община Сливен е около 100 милиона лева.

За изграждането на довеждаща инфраструктура на Индустриален парк Сливен са предвидени 30 милиона лева. Предвидено е финансиране  и за образователната инфраструктура в града, съобщи Митка Крълева началник отдел "Общинско развитие, проекти и програми".

Включили сме ПМГ, ГПЗ "Захари Стоянов", Четвърто основно училище. По-скоро в Четвърто основно училище имаме изграждане на физкултурен салон, те вече имат проектна готовност.

Включени са още обекти за създаване на зелена инфраструктура, възстановяването на колодрума и други.  Публичните обсъждания на концепциите ще бъдат между 8 и 16 април.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна