Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 50 бежанци участваха в трудова борса

Снимката в илюстративна

Над 50 бежанци от Украйна, Сирия, Иран и други страни и 20 компании от сферата на услугите, строителството, хотели и ресторанти и здравеопазване участваха в трудова борса, организирана от "Каритас София“. На форума бяха представени добри практики при наемането на бежанци и беше дадена възможност за директна среща между работодатели и потенциални служители. Милена Караканова от кариерния център на "Каритас София" подчерта:

"Ние сме един много добър и немалък екип, който работи в подкрепа на бежанците в процеса за икономическа интеграция в България. Това е процес, който включва не само намиране на работа, а всички стъпки, които трябва да изминат - от това да разберат какви са условията за работа в България, колко е важно да научат български език, дори базов, или пък да бъдат насочени към курс за професионална квалификация, така че да имат шанс да сменят своя професионален път и да стартират нова работа в България".

Събитието е част от инициатива за достъп до пазара на труда за бежанци от Украйна и от други страни на произход, осъществявана от мрежата на „Каритас“ организациите в България, в партньорство с Върховния комисариат за бежанците на ООН.



По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени