Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър в 12 области на страната

Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен днес в 12 области на източните и централни райони на страната. Предупреждението е в сила за областите Търговище, Велико Търново, Габрово, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, както и в Сливен, Ямбол, Кърджали, Стара Загора и Хасково. В тези области ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 19-24 метра в секунда, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология. 

Днес до обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна.

Ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад. 

Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски отново ще останат по Черноморието, в София – около 20°. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна