Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никозия е домакин на световна среща на върха по киберсигурност

Снимка: Pixabay

Световна среща на върха по киберсигурност /World Cybersecurity Summit 2024/ се провежда днес в кипърската столица Никозия. Водещи кипърски и международни експерти, представители на технологични гиганти и на европейски институции обсъждат как да се осигури киберустойчивост при новите технологии и глобалните промени.

„Предефиниране на киберсигурността в света на изкуствения интелект“ е темата на конференцията, която се организира със съдействието на Министерството на иновациите и дигиталната политика, Кипърския институт, Кипърското компютърно общество и други.

Киберсигурността е непосредствен приоритет за страните след бързата цифровизация на бизнеса и всички сфери на всекидневния живот, която бе ускорена от ковид пандемията, се посочва в съобщението за форума.

В новите технологични условия киберзаплахите растат и спешно са необходими нови целенасочени и ефективни решения за киберзащита, подчертават организаторите.

В центъра на дискусиите по време на срещата на върха са критичната роля на киберсигурността за работата на електронното правителство, за сигурни платформи за бизнес и електронна търговия, за защита на данните в сферата на финансите, енергетиката, здравеопазването, образованието.

Във форума участват експерти от Великобритания, Германия, Франция, Израел и други страни, както и от международни институции като Европейската организация за киберсигурност (ECSO).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна