Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН с критика към МС за решението Министерството на енергетиката да изкупи дълговете на "Топлофикация - София"

Павела Митова
Снимка: БТА

С декларации започна заседанието на Народното събрание. Павела Митова от "Има такъв народ" критикува вчерашното решение на правителството, с което Министерството на енергетиката получава близо 1,6 млрд. лева от държавния бюджет, за да изкупи дълговете на "Топлофикация София" към Българския енергиен холдинг и "Булгаргаз":

"Гениалната идея на финансовият ни министър в оставка, чрез която да върже дълга, тоест директен плюс в бюджета на Асен Василев за сметка есествено, на огромната загуба за енергийните дружества, а освен това вече може да подготвя приватизация или концесия на "Топлофикация - София", заяви тя.

Митова предупреди, че е възможно част от операциите да бъдат обявени за недопустима държавна помощ. 

Младен Шишков от ГЕРБ-СДС поздрави българските католици, които тази неделя ще празнуват Възкресение Христово. 

"Предстоят тежки за родината ни времена, времена на изпитания, времена, които за пореден път ще подложат на тест нашата нравственост. В такива моменти единственият правилен път е да си спомним за християндемократическите ценности, да не забравяме заветите на предците си, да не забравяме, че сме горди българи - част от голямото европейски семейство. Пожелавам светли християнски празници на цялата католическа общност в България и на всички българи, изповядващи различни вероизповедания, защото заедно сме по-силни. Христос Възкръсна!", каза той.

Депутатите започнаха обсъждането на първо четене на промени в Наказателния кодекс. Те не разрешиха в зала да присъства един от вносителите - зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна