Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

172 млн. лева са предвидени за подпомагане на компании за иновации

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

172 милиона лева са предвидените средства за подпомагане партньорството между наука, образование и бизнес, каза Милена Стойчева, министърът на иновациите и растежа в оставка.

Тази програма е свързана с капацитета, който се изгражда от взаимодействието между наука и бизнес. Ще си партнират центрове за върхови постижения и бизнес за създаването на нови решения, каза тя.

На подпомагане могат да разчитат и компаниите, които създават иновации, правят нови изследвания, създават прототипи, извършват технологични трансфери или изграждат нови бизнес модели, обясни тя.

Взаимодействието между науката и бизнеса, както и публично-частното партньорство, социалните иновации, които се финансират и по съвместни проекти на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на иновациите и развитието обсъдиха във Варна министрите Милена Стойчева и Иванка Шалапатова. Те взеха участие в организираната от Икономическия университет конференция на тема "Време е за Update", форумът е заключителен за едноименната национална кампания, част от Европейската година на уменията. 

Чуйте повече в звуковия файл:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна