Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Павликени получава 2,2 млн. лева за инфраструктурни ремонти

Емануил Манолов
Снимка: Здравка Маслянкова

Община Павликени получава два милиона и двеста хиляди лева за ремонти на транспортна и спортна инфраструктура. Финансирането е през Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет с малко над 1,1 млн. лeва в Павликени ще бъде изцяло ремонтирана улица "Ловец", която е входната транспортна артерия на града, а моментното ѝ състояние с дупки и улягания не позволява "кърпене на парче", поясни кметът Емануил Манолов. Общината получава и близо 1,1 млн. лева за цялостен ремонт на лекоатлетическата писта с четири коридора в града: 

"По този начин ще завършим стадион "Ганчо Панов" и ще създадем условия на най-проспериращия клуб в Павликени - най-новият спортен клуб по лека атлетика "Йордан Петров" като ще може да се ползва и за масов спорт от желаещите граждани“.

Община Павликени е подготвила още 11 инвестиционни проекта, като голяма част от тях са свързани с началните етапи за ВиК ремонти в засегнатите от безводието села Бутово, Горна Липница, Долна Липница, Дъскот, Лесичери, Патреш и Недан и за последния етап от смяната на водопроводната мрежа в Павликени. 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна