Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнозина от сегашните министри обявиха, че няма да участват в служебния кабинет

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Регионалният министър в оставка Андрей Цеков каза, че не би участвал в служебен кабинет, тъй като е част от ръководството на ПП. Той ще се върне в парламента като депутат след като кабинетът в оставка приключи мандата си.

"Димитър Главчев каза, че кабинетът трябва да е политически неутрален. Аз съм член на Изпълнителния съвет на ПП, това изключва по дефиниция участието ми в такъв кабинет".

Правосъдният министър Атанас Славов е част от ръководството на ДБ и също ще се върне на депутатската банка. Той се надява наследникът му в министерството да внесе изготвения законопроект за съдебната власт

Министърът на спорта Димитър Илиев също не би участвал в служебен кабинет.

"Нямам намерение да бъда служебен министър". Като най-важна задача Илиев определя подготовката на българските спортисти за Олимпиадата в Париж.

Тодор Тагарев също не се вижда в служебния кабинет:

"Не и при този вариант".

Той се надява следващият министър да продължи с най-важните задачи:

"Продължаване на помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за превъоражаване на българската армия".

Премиерът в оставка Николай Денков прехвърли въпроса за състава на служебното правителство към посочения за служебен премиер Димитър Главчев.  

Покана за участие във временно правителство не е получавал и министърът на земеделието Кирил Вътев. Той каза, че трябва да се изчакат събитията и тогава ще коментира.

Министърът на околната среда Юлиан Попов отказа да коментира темата, но каза, че най-важното е да се оправят отпадъците и реките на страната".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна