Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключенски лагер в Сакар

Снимка: biodiversity.bg

Фондация "Биоразнообразие" предлага участие в приключенски лагер в Сакар, който ще се проведе от 24 до 26 май.  Инициативата е насочена към младежи с интерес към природните науки, екологията, туризма и медиите. След участието си, младите хора трябва да са готови да популяризират знанията, придобити  по време на лагера, чрез видео дневник, фоторазказ или научнопопулярна публикация.

Ива Георгиева от фондация "Биоразнообразие" разказа, че участие в предстоящия лагер в Сакар, подобно на предишните два - през 2022 и 2023 година, ще вземат ботаници, орнитолози и експерти, посветили живота си да изследват гъби и земноводни.

"Всички тези хора ще могат да посочат на младежите, които решат да се включат в лагера, интересни видове, ценни видове за опазване, които със сигурност рядко могат да се видят в градска среда и на които може би повечето не обръщат внимание. Това е пореден лагер, който ние правим в Сакар. Този път го кръстихме "Дневник на природолюбителя", защото, освен младежи с интерес към природните науки, този път се надявам да се включат и такива с интереси към журналистика, туризъм, пиар, защо не и маркетинг".

Участието в лагера става след предварително записване до 7 май чрез формуляр, наличен на сайта на фондацията и социалните мрежи.

"Лагерът ни е безплатен, няма такса за участие. Той е част от един проект, който изпълняваме последната една година, за възстановяване на микровлажни зони в Сакар и е част от инициативата Европейски зелен пояс". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна