Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха заповедта за уволнение на шефа на "Пирогов"

Д-р Валентин Димитров
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов" Валентин Димитров, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. 

От там посочват, че към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница. Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения.

Лечебното заведение изпълнява без просрочие плащанията си за заплати към всички 2400 служители. Договорът за управление на спешната болница изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването ѝ промени в ръководството не са наложителни, се посочва още в съобщението.

Д-р Валентин Димитров беше отстранен от поста със заповед на бившия здравен министър Христо Хинков в края на миналата година. Тази стъпка Хинков беше мотивирал с нарушения, установени при одит от здравното министерство.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна