Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима палестинци са убити при израелски нападения в окупирания Западен бряг

Снимка: АФП

Трима палестинци бяха убити от израелските сили при нападения в окупирания Западен бряг. Сред тях е и член на въоръженото крило на "Хамас".

Израелската армия заяви, че Мохамад Омар Дарагме, когото описват като ръководител на инфраструктурата на "Хамас" в района на град Тубас в долината на река Йордан, е бил убит вчера по време на размяна на огън със силите за сигурност. В автомобила му са намерени редица оръжия и военно оборудване, включително автоматични пушки. "Хамас" потвърди смъртта на Дарагме и членството му във въоръжените им бригади "Ал Касем". Още един мъж е бил убит от израелските сили, провеждащи акция в бежанския лагер Ал-Фара в Тубас. 

Военните казаха, че са открили огън по палестинци, които са хвърлили взривни устройства и са убили един човек, който се е опитал да ги нападне.

По-късно вчера палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че един човек е бил застрелян, а 25 са били ранени в ал-Мугайир близо до град Рамала. Десетки разгневени израелски заселници са нахлули в селото, стреляли са и са подпалили къщи и коли. Израелската армия заяви, че е издирвала изчезнало 14-годишно момче и е открила огън, след като палестинците са хвърляли камъни по войниците.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна