Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сакраменто продължава битката за плейофите в НБА

Везенков влезе в края срещу Голдън Стейт Уориърс

Кийгън Мъри (в бяло) беше най-резултатен за Кингс с 32 точки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков влезе като резерва в последните две минути при убедителната победа на Сакраменто Кингс със 118:94 над Голдън Стейт Уориърс в мач от плей-ин турнира в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 

Успехът гарантира на "кралете" участие в заключителния двубой преди същинската част на плейофите. В него те ще гостуват на тима на Ню Орлиънс Пеликанс, като победителят от този мач ще се изправи срещу Оклахома Сити Тъндър в първия кръг на плейофите.

Появата на Везенков в игра бе в момент, в който мачът между Сакраменто и Голдън Стейт бе напълно решен, а за краткия си престой на терена българинът се отчете с една борба в защита и един пропуск от тройката. Преди това неговите съотборници бяха решили всичко, което позволи на старши треньора Майк Браун да даде глътка отдих на титулярите си.

Най-резултатен за победителите бе Кийгън Мъри, с 32 точки. Още 24 прибави Де'Аарън Фокс, а литовският център Домантас Сабонис приключи с "дабъл-дабъл" от 16 точки и 12 борби.

За тима на Голдън Стейт, който почти напълно ликвидира изоставане от 16 точки в първото полувреме, само за да допусне такова от 26 в края, с 26 точки се отличи Стеф Къри. Нито един друг играч от титулярната пети на Уориърс обаче не вкара повече от 12 точки, като особено разочароващо бе представянето на Клей Томпсън, който не вкара нито една точка и пропусна всичките си 10 стрелби от игра.

В другия мач, игран тази нощ, който бе директен спор за седмото място, Лос Анджелис Лейкърс победи като гост Ню Орлиънс Пеликанс със 110:106.

Леброн Джеймс бе най-резултатен за "езерняците" с 23 точки, въпреки че стреля едва 30 процента от игра и само 20 процента от тройката.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна