Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортни звезди повеждат велошествието в София

Велопоходът започва в 11 часа в неделя.
Снимка: БТА

Десетки популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на Велошествието "София кара колело за по-чист въздух" на 21 април (неделя). Стартът е точно в 11:00 часа по маршрут от Народно събрание през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там на голямата поляна е предвиден голям спортен празник с много атракции, надпревари, томбола с награди, детско Велорали, състезание за смяна на вело гуми, музика и забавления.

Събитието се организира от "София – световна столица на спорта", от Център за градска мобилност и от Столична община. Сборният пунк ще бъде отворен в 9:30 часа пред Народно събрание, за да може всеки участник да получи фланелка и стартов номер, с който после би могъл да се включи в многото томболи с награди в Южния парк. 

Велошествието няма състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица.гостите на града  "София – европейска столица на спорта" организира събитието вече осма поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и за спорт и активен начин на живот в една по-здравословна и приятна среда.

Регистрация за Велошествието и кроса не е задължителна, но след 9:30 часа при желание ще можете да вземете фланелка и стартов номер, с който да участвате в томболите в Южния парк с награди за над 2000 лв. Маршрут, последни новини и всичко за предстоящите в неделя активности ще можете да намерите в подробности в специалната Facebook страница на събитието ВЕЛОШЕСТВИЕ "СОФИЯ КАРА КОЛЕЛО" 2024.

Сред подкрепящите инициативата са част от спортните звезди на България, начело с двете индивидуални олимпийски шампионки от последните игри в Токио - боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. До тях отново с колоната ще потеглят легендите Йордан Йовчев и Евгения Раданова, бронзовата олимпийска медалистка с ансамбъла от Рио 2016 Ренета Камберова, талантливите лица на „София – евростолица на спорта“ Александра Фейгин, Катрин Маноилова, Андреа Коцинова, Алберт Попов, деца от спортните школи и много други.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна